Facebook пайдаланушылары Messenger сөйлесулерінен жібергісі келмеген хабарламаларды біржола қайтара алады, бірақ бұл мүмкіндікте шектеулер бар.
Әр Facebook Пайдаланушы басқа біреуге арналған Messenger контактісіне байқаусызда хабарлама жіберудің қасіретін бастан өткеруі мүмкін, бұл компанияның қате сөйлесулерді қайтарып алу және оларды бір немесе бір адамның көзқарасынан жою мүмкіндігін беретіні жақсы нәрсе. әңгімеге қатысқан барлық тараптар. Facebook Messenger қолданбасын ұяттан толығымен өшірудің орнына, пайдаланушылар бірнеше қолайлы ескертулер арқылы бетті желіде сақтай алады.
The 'жіберу' опциясын жұмыс үстелі қолданбасы арқылы негізгі платформадағы Facebook Messenger қойындысы арқылы пайдалануға болады. Оған messenger.com, сондай-ақ iOS және Android жүйелеріндегі Messenger мобильді қолданбалары арқылы кіруге болады. Facebook чат ағынындағы хабар жіберілмеген кезде, адамның хабарды жібермегені туралы хабарландыру жойылған сөйлесу көпіршігін ауыстырады. Әңгімелесуге қосылған адамдар чат тарихында жазылған осы қазір жоқ хабарларды әлі де көреді, бірақ олар жойылғанға дейін оқымаған болса, бастапқы хабарды оқи алмайды. Бұл Facebook Messenger қолданбасының жоғалу режимінен ерекшеленеді, бұл мүмкіндік белсенді кезде пайдаланушыларға хабарлар чат тарихында мұрағатталмай байланысуға мүмкіндік береді.
Байланысты: WhatsApp хабарламаларын компьютерде қалай жіберуге болады
Сәйкес TechCrunch , хабарларды жіберуден бас тарту мүмкіндігі 2018 жылдан бері қолжетімді, бірақ ол кезде пайдаланушыларға хабарлама жеткізілгеннен кейін оны қайтаруға он минут қана уақыт болды; содан кейін ол мәңгілікке жазылды. Енді пайдаланушылар не тұрақты 'Барлығы үшін жіберу' және хабарларды жою әркімнің көзқарасынан немесе таңдау арқылы өздерін енді көргісі келмейтін хабарларды жасыру 'Сіз үшін жіберу.' Мұны жұмыс үстелі веб-шолғышында орындау үшін facebook.com сайтына өтіп, беттің жоғарғы оң жақ бұрышындағы Messenger белгішесін басып, сөйлесуді таңдаңыз. Немесе, тікелей messenger.com сайтына өтіп, әңгіме тізбегін ашыңыз. Жою және таңдау үшін хабар көпіршігі жанындағы үш нүкте белгішесін басыңыз 'Жіберу.' арасында таңдаңыз «Барлығы үшін жіберуден бас тарту» немесе 'Сіз үшін жіберуді қайтарыңыз.' Таңдау жасалғаннан кейін түймесін басыңыз 'Жіберу.'
Хабарды жіберуден бас тарту немесе оны қараудан алып тастау
Сондай-ақ пайдаланушылар ұялы телефондарында Messenger қолданбасын іске қосып, хабарламаларды жойғысы келетін чат ағынын аша алады. Жойылатын мәтін көпіршігін табыңыз, опциялар қалқығанша оны ұзақ басып тұрыңыз. Android пайдаланушылары түртуге болады 'жіберу' және арасында таңдаңыз «Барлығы үшін жіберуден бас тарту» немесе 'Сіз үшін жіберуді қайтарыңыз.' iPhone иелеріне соғу керек 'Көбірек' таңдау алдында 'Жіберу' содан кейін 'Барлығы үшін жіберу' немесе 'Сіз үшін жіберу.'
Кейбір Facebook қолданушылары үшін надандық абсолютті бақыт болуы мүмкін. Міндетті емес Messenger қолданбасында біреуді блоктау , адамдар пайдалана алады 'Сіз үшін жіберу' опциясын және олар міндетті түрде мәлімдемені қайтарусыз және басқа Facebook пайдаланушысының хабарды әлі де көру мүмкіндігінсіз біреуге хабарлама жібергенін ұмытыңыз. Соған қарамастан ескеріңіз Facebook Messenger негізінен қауіпсіз , пайдаланушы немесе чатта біреу Facebook деректерінің көшірмесін жүктеп алған кезде жойылған чаттар әлі де есептерге қосылуы мүмкін. Бұл хабарлар бастапқыда айтылғандай емес, чатта хабарлар жіберілмегенін айтады. Бұған қоса, басқа да болуы мүмкін Facebook пайдаланушылар хабарды жоймай тұрып көрген немесе қайта жіберген болуы мүмкін.
Келесі: Facebook-те достардың туған күндерін қалай табуға болады (iPhone, Android және компьютер)
Дереккөз: Facebook , TechCrunch